Dochádzkový systém s kamerou - terminál softvér funkcie
 
 
 
 

Zoznam zmien

Zoznam zmien v systéme AMS:

Dochádzka AMS 0.8.0

Dochádzkový systém AMS 0.8.0 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • NASTAVENIE OSTREJ PREVÁDZKY

​Ak používate testovaciu verziu dochádzkového systému, môžete nastaviť ostrú prevádzku v časti Nastavenia – Program – Testovacia / ostrá prevádzka. Systém Vás upozorní, že ide o nezvratnú operáciu, pri ktorej sa vymažú všetky data, prístupy a vypočítaná dochádzka do dátumu začiatku ostrej prevádzky.

ZMENA HLAVNÉHO MENU APLIKÁCIE AMS

​Kvôli lepšej prehľadnosti a tématickému zaradeniu častí dochádzkového systému AMS, sme zmenili usporiadanie kariet v menu. Jednou z najdôležitejších zmien bolo vytvorenie karty Podpora, kde sa nachádzajú podrobné návody, rýchly kurz základných funkcií „Začíname“, odoslanie požiadavky, vzdialená podpora a chat a informácie o systéme.

Dochádzka AMS 0.7.9

Dochádzkový systém AMS 0.7.9 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • NOVÁ MOŽNOSŤ VYTLAČIŤ ZOZNAM ZAMESTNANCOV, PRÍTOMNÝCH NA PRACOVISKU

​V karte DOMOV sa doplnila možnosť tlačiť aktuálny zoznam zamestnancov, prítomných na pracovisku. Stačí kliknúť na tlačidlo „Tlačiť“, zvoliť možnosť „na tlačiarni“ alebo „do pdf“ a vytlačiť dokument.

  • DOPLNEŇUJÚCE NASTAVENIE PODFARBENIA RIADKU V UZÁVIERKE DOCHÁDZKY

​Do časti uzávierka sa doplnilo nastavenie, pri akom rozdiele sa má zobraziť riadok fialovou farbou. Do políčka v tomto nastavení vyplníte čas, a ak má zamestnanec absenciu alebo nadčas, vyšší ako Vami uvedený čas, riadok sa zobrazí fialovou. Vďaka tomuto nastaveniu viete na prvý pohľad povedať, ktorí zamestnanci majú absenciu alebo nadčas.

  • NOVÝ TYP PRERUŠENIA, KTORÉ SA SPRÁVA AKO PRERUŠENIE PRÁCA

​V niektorých prípadoch je žiadúce, aby systém počítal s viacerými prerušeniami, ktoré sa majú správať ako prerušenie práca. Ide napríklad o prácu cez víkend, prácu z domu a pod. Od tejto verzie si môžete vytvoriť takéto prerušenie a to tak, že v jeho nastaveniach označíte možnosť „ako práca“.

Dochádzka AMS 0.7.8

Dochádzkový systém AMS 0.7.8 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • ZMENA V NASTAVENÍ ODPORÚČANEJ KONTROLY PRI POUŽITÍ PRÁCE BEZ ZMIEN

​V prípade práce bez zmien neexistuje prednastavený denný fond a pracovný čas. Z tohto dôvodu nikdy nevznikne „rozdiel oproti dennému fondu menší ako“ a tiež neuznaný úsek. Preto sú tieto dve nastavenia v prípade práce bez zmien zamknuté.

Nikdy nevznikne ani denný nadčas, keďže nie je definovaný denný fond, preto je nastavenie „nulovať denný“ nadčas tiež zamknuté.

  • ZAKÁZANÉ TLAČIDLO NA ÚPRAVU SKUPINY V PRÍPADE ZAMESTNANCA, KTORÝ NIE JE PRIRADENÝ DO ŽIADNEJ SKUPINY

​Ide o tlačidlo, ktoré sa nachádza na ľavej strane okna v mesačnom prehľade dochádzky. Pokiaľ nemá zamestnanec priradenú žiadnu skupinu, logicky nie je možné túto skupinu upraviť, preto je tlačidlo zakázané a vedľa neho sa zobrazí informácia <bez skupiny>.

  • DOPLNENÉ HLÁSENIE PRI POKUSE O VYMAZANIE SVIATKU, KTORÝ JE UŽ POUŽITÝ

​V prípade, že chcete vymazať sviatok v časti Zoznamy – Sviatky a tento sviatok je už použitý (je počas neho vyplnená dochádzka), nie je možné ho vymazať. O tejto skutočnosti Vás systém informuje hlásením.

  • TLAČOVÁ ZOSTAVA BEZ NADČASOV​

​Dochádzkový systém umožňuje vytlačiť údaje dochádzky z mesačného prehľadu, od tejto verzie pribudla aj nová možnosť a to vytlačiť dochádzku bez nadčasov. Ide o list s vypočítanými údajmi podľa nastaveného denného pracovného času alebo pracovného fondu.

  • NOVÁ MOŽNOSŤ V NASTAVENÍ SKUPINY – NEPOČÍTAŤ STRAVNÝ LÍSTOK CEZ VÍKEND

​Ak nemá počas práce cez víkend vznikať nárok na stravný lístok, nechajte možnosť "nepočítať stravný lístok cez víkend" označenú.

  • ÚPRAVA NASTAVENIA NOČNEJ PRE PRÁCU BEZ ZMIEN

V prípade práce bez zmien bolo zmenené počítanie nočnej na prednastavené počítanie podľa skutočného rozdelenia hodín. Možnosť „nepočítať, ak začala v inej zmene“ je vypnutá, keďže takáto situácia v prípade práce bez zmien nenastane.

  • DOLADENIE ZOBRAZENIA ZOZNAMU ZAMESTNANCOV V MESAČNOM PREHĽADE DOCHÁDZKY

​V zozname zamestnancov mesačného prehľadu dochádzky sa zobrazujú aj tí zamestnanci, ktorí nie sú priradení do žiadnej skupiny.

  • DOPLNENIE NOVEJ KARTY „PREHĽADY“

​Nová karta „Prehľady“ obsahuje detaily o čerpaní jednotlivých fondov (dovolenkový fond, lekár, ...). Umožňuje pridať nový pohyb vo fondoch, filtrovať podľa skupiny a mena zamestnanca.

  • DOPLNENIE INFORMÁCIE O AKTUÁLNOM STAVE FONDOV DO MESAČNÉHO PREHĽADU DOCHÁDZKY

​V pravej dolnej časti okna sme pridali tabuľku "Prehľad fondov", ktorá hovorí o aktuálnom stave jednotlivých fondov.

  • DOPLNENIE NOVÉHO LISTU „Fondy“ DO KARTY „ZOZNAMY“

​V liste „Fondy“ sa nachádza zoznam fondov, s ktorými dochádzkový systém AMS počíta. Systém umožňuje vytvoriť si nový fond, pri ktorom sa zadávajú tri vlastnosti. Prerušenie - pri ktorom je fond aktívny, Jednotka - v ktorej sa fond počíta a typ – inkrementálny alebo dekrementálny. Pre každé prerušenie môže existovať len jeden fond.

Dochádzka AMS 0.7.7

Dochádzkový systém AMS 0.7.7 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • PREMENOVANIE A ÚPRAVA NASTAVENÍ V PRÍPADE 0 ZMIEN

Nastavenie „0 zmien“ v nastavení skupiny sa premenovalo na „bez zmien“.

Pokiaľ nastane situácia, že sa počas pracovného dňa zaznamená viackrát príchod a odchod z práce, do tabuľky mesačného prehľadu sa zapíše čas prvého príchodu do práce a čas posledného odchodu z práce.

Nastavenie denného fondu, pohyblivého príchodu a odchodu, pevného príchodu a odchodu sú zamknuté, je možné upraviť dĺžku, ohraničenie a automatický odpočet prestávky a tiež doplňujúce nastavenia.

Dôležité upozornenie: v prípade, že používate nastavenie „bez zmien“, je potrebné zaktualizovať zmeny popísané vyššie (prechod z verzie 0.7.6 na verziu 0.7.7) a to nasledovne – otvorte skupinu nastavenú „bez zmien“, zmeňte nastavenie ľubovoľnej hodnoty a skupinu uložte. Až po týchto úkonoch sa nové vlastnosti prejavia.

  • DOPLNENIE KONTAKTNÉHO E-MAILU PRI ODOSIELANÍ INFORMÁCIÍ VÝVOJÁROM

​Do formulára pre odosielanie informácií vývojárom (klávesová skratka CTRL+K) sme doplnili pole pre Váš e-mail. Na tento email Vás budeme informovať o detailoch riešenia požiadavky.

  • ZVÝRAZNENIE NASTAVENÍ SKUPINY, KTORÉ OVPLYVŇUJÚ VÝPOČET

​V nastavení skupiny sú podfarbené niektoré polia oranžovou farbou. Ide o polia, ktorých nastavenie ovplyvňuje výpočet dochádzky systému AMS.

  • DOPLNENIE TLAČIDLA PRÍSTUP

​Do časti Dochádzka – Prístupy sme doplnili nové tlačidlo „Prístup“, ktoré umožní zadať nový prístup zamestnanca počas prehliadania ostatných zaznamenaných prístupov.

  • DOLADENIE VIACERÝCH PRÍPADOV PRI FILTROVANÍ PRÍSTUPOV
  • DOPLNENÁ MOŽNOSŤ EXPORTOVAŤ ÚDAJE DOCHÁDZKY DO PaM SOFTVÉRU KARAT

Dochádzka AMS 0.7.6

Dochádzkový systém AMS 0.7.6 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • DOPLNENÁ NOVÁ MOŽNOSŤ – NASTAVIŤ FLEXI ČAS (0 zmien)

Nastavenie flexi času je využiteľné u živnostníkov, ktorí potrebujú sledovať svoj odpracovaný čas. Čas sa neporovnáva so žiadnou nastavenou pracovnou dobou a sčítava sa do sumárneho odpracovaného času. Za pracovnú dobu sa považuje celý pracovný deň, čiže od 00:00 do 24:00.

  • INTEGRÁCIA CI -  TESTOV

Dochádzkový systém je postavený na zložitom výpočtovom algoritme, ktorý sa navyše neustále upravuje kvôli dopĺňaniu novej funkcionality. Úprava kódu v jednej časti systému môže mať za následok zmenu fungovania v inej, nanvonok nesúviasiacej funkcii. Vďaka integrácii CI testov sú vždy pri dopĺňaní nových funkcií automaticky otestované všetky implementované funkcie systému. Vďaka tejto automatizácii nie sú vydávané chyby, ktoré ľudským testerom môžu uniknúť.

Dochádzka AMS 0.7.5

Verzia 0.7.5 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • PRIBUDLA NOVÁ MOŽNOSŤ NASTAVIŤ SVIATOK CEZ PRACOVNÝ TÝŽDEŇ AKO PRACOVNÝ DEŇ

V prípade, že chcete nastaviť automaticky každý sviatok, ktorý pripadá na pracovný týždeň ako pracovný deň, môžete tak urobiť označením checkboxu „Sviatok cez týždeň ako pracovný deň“. Nastavuje sa v nastavení skupiny.

  • PRIBUDLA NOVÁ MOŽNOSŤ NASTAVIŤ POSUN PRE PRÍCHOD A ODCHOD

V nastavení skupiny pribudla možnosť nastaviť posun. Ide o časový úsek, o ktorý sa posunie príchod alebo odchod z práce. 

  • PRIBUDLA NOVÁ MOŽNOSŤ NASTAVIŤ PENALIZÁCIU V PRÍPADE NESKORÉHO PRÍCHODU DO PRÁCE

V nastaveniach skupiny pribudla možnosť nastaviť penalizáciu pri neskorom príchode do práce. V prípade, že zamestnanec nedodrží príchod do práce určený v nastavení pracovnej doby pre danú skupinu, dôjde k penalizácii – príchod do práce sa oneskorí o zadaný čas v poli „penalizácia“. Zároveň sa skráti odpracovaná doba o tento čas penalizácie.

  • DOPLNENIE NÁVODOV DO ČASTI INFO-NÁVODY

V časti Návody je možné prezerať všetky existujúce návody k dochádzkovému systému AMS.

Dochádzka AMS 0.7.4

Verzia 0.7.4 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • IMPLEMENTOVANIE PRÍZNAKU "POKRAČUJE CEZ VÍKEND" PRE CELODENNÉ PRERUŠENIE

V prípade, že chcete ľubovoľnému prerušeniu nastaviť vlastnosť, aby automaticky pokračovalo cez víkend, tak môžete označiť túto možnosť v atribútoch prerušení (Zoznamy - Prerušenia - Atribúty). Potom nastane situácia, že sa dané prerušenie automaticky zapíše aj na víkend a to buď v trvaní nastaveného referenčného fondu (pri nastavení referenčného fondu musí byť zároveň označená možnosť „použiť pre výpočet celodenných prerušení“) alebo v dĺžke pracovného času pre zmenu 1 (pokiaľ sa nepoužíva referenčný fond).

  • DOPLNENIE NOVÝCH ZNAKOV DO LEGENDY V MESAČNOM PREHĽADE

Do legendy mesačného prehľadu dochádzky sme doplnili dva používané znaky: „!“ predstavuje neuznaný časový úsek a „~” predstavuje časový úsek, prislúchajúci nastavenému zaokrúhleniu.

  • ODLADENIE OBNOVENIA ZÁLOHOVANEJ DATABÁZY

Odladené načítavanie súboru, ktorý má v názve medzery.

  • ZOBRAZENIE DNÍ PRE NASLEDOVNÝ MESIAC

V prípade plánovania zmien pre nasledujúci kalendárny mesiac si môžete tento mesiac „odomknúť“ v časti Nastavenia – Program – Dochádzka – "Vytvoriť dni mesiac dopredu". Pokiaľ túto možnosť označíte, tak sa v mesačnom prehľade dochádzky zobrazí aj nasledujúci kalendárny mesiac. Akákoľvek zmena v nastavení si vyžaduje prepočítanie údajov dochádzkového systému. 

Dochádzka AMS 0.7.3

Verzia 0.7.3 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • ODOSIELANIE DÁT NA KONTROLU

Do dochádzkového systému AMS pribudla nová možnosť a to odosielanie dát na kontrolu vývojárom. V prípade, že nájdete vo vypočítaných údajoch dochádzky chybu, môžete odoslať zobrazený mesiac dochádzky vývojárom. Systém automaticky odošle všetky potrebné dáta, vytvorí požiadavku na vyjadrenie sa  k problému a naši vývojári Vás budú kontaktovať. Takto nájdeme chybu priamo vo Vašich údajoch dochádzky.

Pokiaľ chcete odoslať údaje na kontrolu, zobrazte mesačný prehľad dochádzky, vyberte požadovaný mesiac a použite klávesovú skratku CTRL+K (držte stlačenú klávesu CTRL a súčasne kliknite na klávesu K). Otvorí sa okno, kde vypíšte podrobnejšie informácie o probléme, ktorý majú vývojári preveriť a kliknite na tlačidlo Pokračovať. O úspešnom odoslaní požiadavky Vás bude systém informovať.

  • ZOBRAZOVANIE POČTU ČASOVÝCH ÚSEKOV V MESAČNOM PREHĽADE DOCHÁDZKY

Do karty Nastavenia sme pridali nové nastavenie – Zobrazovať počet časových úsekov, nastavenie si môžete vybrať podľa svojich požiadaviek. Slúži na zobrazenie/nezobrazeniu počtu časových úsekov rovnakého prerušenia (napríklad pokiaľ bol zamestnanec cez jeden pracovný deň 2x na služobnej ceste, tak sa v stĺpci Prerušenia v mesačnom prehľade dochádzky zobrazí aj číslica 2, vyjadrujúca koľko krát si zamestnanec zadal dané prerušenie). V stĺpci Prerušenia sa po novom zobrazí [SLC 04:30-2x], hovorí o tom, že počas dňa bol zamestnanec 2x na služobnej ceste, spolu trvala 4 hodiny a 30 minút.

  • SPUSTENIE TRETEJ GENERÁCIE ALGORITMU PRE AUTOMATICKÉ PRIRAĎOVANIE ZMENY

Odladený algoritmus pre automatické priraďovanie zmeny.

Dochádzka AMS 0.7.2

Verzia 0.7.2 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • ZMENA PODFARBENIA TLAČIDLA PRE SPUSTENIE VZDIALENEJ PODPORY

Podfarbenie tlačidla, ktoré sa nachádza v časti Chat, sa zmenilo z modrého na oranžové.

  • DOPLNENIE MOŽNOSTI NASTAVIŤ SKRYTÚ PALETU PRERUŠENÍ V DETAILE DŇA

V prípade, že nepotrebujete mať zobrazenú paletu prerušení, ktorá popisuje jednotlivé farby a ich prerušenia, môžete tak nastaviť v časti Nastavenia – Zobraziť legendu prerušení. Paleta farieb prerušení, ktorú takto nastavujete, sa nachádza v detaile dňa.

  • DOPLNENIE MOŽNOSTI OBNOVIŤ ZÁLOHOVANÚ DATABÁZU

V prípade potreby máte možnosť urobiť zálohu aktuálnych dát dochádzkového systému – zálohu databázy v časti Nastavenia – Integrovaný server. Pokiaľ chcete načítať/obnoviť údaje dochádzky z takto zálohovanej databázy, môžete tak urobiť pomocou tlačidla Obnoviť a zvolenia databázy, ktorá sa načíta do dochádzkového systému.

  • NOVÁ VLASTNOSŤ PRI UZNÁVANÍ DENNÝCH NADČASOV

Do nastavenia skupiny a časti Nadčasy sme pridali doplňujúce nastavenie pre uznávanie denných nadčasov. Máte možnosť určiť aký minimálny a maximálny denný nadčas sa môže uznať. Pokiaľ nastavíte, že sa má uznávať maximálne 1hod nadčasu, tak pri presiahnutí tejto doby sa uzná iba čas 1hod.

  • VYLEPŠENÝ ALGORITMUS AUTOMATICKÉHO PRIRAĎOVANIA ZMIEN

AMS dokáže v novej verzii určit automaticky korektne aj zmeny, ktoré sa výrazne prekrývajú.

Dochádzka AMS 0.7.1

Verzia 0.7.1 obsahuje nasledovné aktualizácie:

  • PRESMEROVANIE Z ČASTI UZÁVIERKA DO ČASTI NASTAVENIE - EXPORTY DO PAM

V prípade, že nie je nastavený žiadny export do PaM a je kliknuté na tlačidlo Export do PaM, tak dochádzkový systém AMS automaticky prepne do okna Nastavenia – Exporty do PaM, kde môžete urobiť dodatočné nastavenia.

  • ZMENA HLÁSENIA PRI NASTAVENÍ SKRATKY PRERUŠENIA, KTORÁ JE UŽ POUŽITÁ

V prípade ukladania nového prerušenia a použití skratky, ktorá je už vypísaná pre iné existujúce prerušenie, Vás systém upozorní o tom, že skratka musí byť jedinečná a túto už nie je možné použiť.

  • DOPLNENÝ FILTER PODĽA MENA ZAMESTNANCA V ČASTI ZOZNAMY – ZAMESTNANCI​

V časti Zoznamy – Zamestnanci môžete filtrovať podľa mena zamestnanca a takto zamestnanca rýchlo vyhľadať. 

  • DOPLNENÝ FILTER PODĽA MENA ZAMESTNANCA V ČASTI DOCHÁDZKA – MESAČNÝ PREHĽAD

Pri kliknutí na ikonku filtra pri mene zamestnanca v časti Mesačný prehľad dochádzky môžete zvoliť údaje dochádzky pre konkrétneho zamestnanca vypísaním jeho mena, a tým pádom nemusíte prehľadávať dlhý zoznam zamestnancov v rozbaľovacom okne.

  • IMPLEMENTOVANIE STOLNEJ ČÍTAČKY KARIET DO AMS

V dochádzkovom systéme sa sprístupnila možnosť načítať kartu zamestnanca cez čítačku kariet a jej kód uložiť v karte zamestnanca. Režim kompatibility pre čítačku kariet sa nastavuje v karte Nastavenia.

  • DOPLNENIE 2D(QR) KÓDU DO KARTY ZAMESTNANCA

Pri každom zamestnancovi sa zobrazuje 2D(QR) kód, ktorý reprezentuje zamestnancove ID číslo a tiež jeho meno a priezvisko. Napríklad pri ID 003: 0000000003~Felix~Fiskus 

  • ZMENA HLÁSENIA V PRÍPADE, ŽE NEBOLI VYBRATÍ ŽIADNI ZAMESTNANCI PRE EXPORT DO PAM​

V prípade kliknutia na tlačidlo Export do PaM a neoznačení žiadnych zamestnancov na export sa zmenilo upozornenie na „Export neprebehol, pretože zoznam ľudí je prázdny! Všetci požadovaní ľudia boli možno vyradení z dôvodu neuzavretých dní. Prekontrolujte prosím nastavenia a spustite export znovu.“

  • ZMENA NÁZVU OKNA PRI NASTAVENÍ TLAČE A EXPORTU EVIDENCIE DOCHÁDZKY Z „DIALOG“ NA „NASTAVENIE TLAČE A EXPORTU“
  • ZAMESTNANCI S UKONČENÝM PRACOVNÝM POMEROM SA UŽ NEZOBRAZUJÚ V UZÁVIERKE DOCHÁDZKY
  • ZMENA OZNAČENIA PLÁNOVANÉHO VOĽNA Z „P“ + ČÍSLO ZMENY NA „P V“

Pri manuálnom plánovaní voľného dňa v mesačnom prehľade dochádzky sa po nastavení voľného dňa nezobrazuje skratka „P“ + číslo zmeny ale nová skratka „P V“.